Wil jij secretaresse worden?

Overweeg jij secretaresse te worden? Dan wil je misschien meer zekerheid. Past de baan echt bij jou en heb je de juiste kennis en vaardigheden al? Of ben je bereid daarvoor een opleiding te doen? Daarover lees je hier meer. Secretaresse worden gaat het meest gemakkelijk als je daarvoor een gerichte opleiding hebt gevolgd. Het kan ook zijn dat je bepaalde vaardigheden al hebt die bij zo’n opleiding aan bod komen. Soms wordt een secretaresse ook een managementassistent of officemanager genoemd.

Wat je doet als secretaresse

Wat je precies doet als je secretaresse wordt, hangt af van het soort bedrijf en de grootte van het bedrijf waar je aan de slag gaat. Hoe dan ook ben je het aanspreekpunt, voor interne en externe relaties van het bedrijf. Het is dan ook van belang dat je snel kunt typen en goed kunt communiceren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Er zijn weinig bedrijven die echt alleen met Nederlandse contacten te maken hebben. Je hebt ook te maken met planningen en agenda’s, bijvoorbeeld van vergaderingen. Vaardigheden in MS Office programma’s zijn daarom een belangrijk onderdeel.

Welke vaardigheden je nodig hebt

Met enkel verstand van Word kom je er niet. Ook Excel en Outlook moeten je bekend zijn. Wie secretaresse wil worden, moet kunnen communiceren op papier en in het echt, moet vergaderingen kunnen plannen, notuleren en verwerken en moet ook kunnen archiveren. Wanneer je secretaresse wil worden, maar je deze vaardigheden nog niet helemaal onder de knie hebt, kun je ook eens kijken naar een gerichte opleiding om secretaresse te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *