Tips van een schilder uit Rhoon

Schilderen is een vak apart. Dan bedoelen we natuurlijk niet kunst maken, hoewel dat ook niet voor iedereen is weggelegd. We bedoelen dan het schilderen van een muur, bijvoorbeeld binnen of buiten je huis. Schilderwerkzaamheden moeten af en toe plaatsvinden en het is een vak op zich. Lees deze tips van een schilder uit Rhoon als je het toch zelf wil proberen te doen.

Check de temperatuur

Van plan om je binnenmuren te schilderen? Zorg dan voor een temperatuur in huis tussen de 10 en 20 graden. Als het warmer is, droogt de verf te snel en bij koudere temperaturen droogt de verf te traag. Dat levert minder mooie resultaten op. Zet je verwarming aan of wacht met verven tot het weer meezit. 

schilder Rhoon

Aluminium

Aan de schilderstape heb je vast gedacht, maar niet alles is even makkelijk in te tapen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurknoppen. Deze kun je heel simpel omwikkelen met aluminiumfolie. En als je de verfbak van tevoren even omwikkelt met folie, kun je ‘m bij elke verfklus weer opnieuw gebruiken. 

Gebruik handschoenen

Om vieze handen te voorkomen, trek je een paar plastic handschoenen aan. Maar wist je dat je deze ook kunt gebruiken om uitdroging van je kwast te voorkomen, als je even iets anders wil doen?