Kinderbed uitzoeken: hier moet je op letten

Ga je een nieuw kinderbed uitzoeken voor je kind? Dan is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden.

Soort bed

kinderbed

Je kunt een standaard kinderbed kopen, maar je kunt ook kiezen voor een hoger bedden. Zo zijn er ook stapelbedden, hoogslapers en halfhoogslapers. Met hoogslapers en halfhoogslapers houd je extra ruimte over in de kinderkamer voor bijvoorbeeld het plaatsen van een bureau of een kast.

Materiaal

Het materiaal dat voor een kinderbed wordt gebruikt is vaak stevig. Toch is het goed om hier extra op te letten. Je wilt niet dat het bed ineens doorzakt, beschadigd raakt of gaat splinteren.

kinderbed

Lattenbodem

Je kunt bij een kinderbed vaak het beste voor een lattenbodem kiezen. Dit is doorgaans een stevige bodem die goed ventileert. Let er bij het kopen van een lattenbodem wel op dat het materiaal ook echt stevig is, zodat de bodem niet zomaar doorzakt.

Matras

Het matras van een kinderbed moet niet te zacht en niet te dun zijn. Je kunt daarom het beste kiezen voor een polyether matras met een dikte van minimaal 8 centimeter. Zorg er ook voor dat het matras goed in het frame past. Dit is zeker belangrijk bij hoogslapers en stapelbedden. Het matras moet dan niet te dik zijn, omdat de uitvalbeveiliging anders niet meer veilig genoeg is.