Hoe hoog dient een lamp boven de eettafel te hangen?

Hanglampen boven eettafel is een geweldige sfeermaker voor in huis. Steeds vaker zie je open keukens, waar de eettafel of het kookeiland een echte eyecatcher is. Het is logisch dat je een coole lamp wilt die erbij past! Meestal wordt er voor een hanglamp gekozen, omdat deze de ruimte opbreekt, waardoor er een aparte plek in huis ontstaat. Maar hoe hoog hangt een lamp meestal boven de eettafel? Met onderstaande tips helpen we je graag verder. Uiteindelijk bepaal je wat je leuk vindt, dus doe wat je leuk vindt!

Welke functie vervult uw hanglamp?

Om de lamp te kiezen die het beste bij je past, is het goed om na te denken over de functie die de lamp boven je eettafel vervult. Wil je vooral een sfeermaker, bijvoorbeeld voor een romantisch diner? Of werk je aan de eettafel en heb je een meer functionele lamp nodig? Een combinatie van verschillende sferen is ook mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een hanglamp en een staande lamp. Het mooie van die optie is dat het een speels effect geeft in je interieur. Een andere goede optie is een dimmer, ideaal om precies de sfeer in te stellen die jij wilt.

Wat is de afstand tussen de eettafel en een hanglamp?

Vaak hangt de pendellamp tussen de 60 en 80 cm boven het tafelblad. Deze hoogte geeft meestal het beste licht voor de tafel. Er is een ongeschreven regel dat de hanglamp goed staat als je er onder aan tafel kunt kijken en zich op ongeveer ooghoogte bevindt als je staat. Probeer verschillende hoogtes en zittend en staand aan tafel om te zien wat u het gewenste resultaat geeft. Wonen er meerdere mensen in uw huis? Ze hebben meestal verschillende hoogtes. Neem contact op met iedereen om de ideale hoogte voor uw hanglamp te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *