De beste e-sigaretten kiezen doe je zo

Wil je stoppen met roken? Je bent niet de enige. Veel mensen gebruiken tegenwoordig e-sigaretten om snel van hun verslaving af te komen. Cold turkey stoppen is niet voor iedereen geschikt en de overstap naar e-sigaretten kan het compleet stoppen makkelijker maken.

Cold turkey

Cold turkey stoppen met roken houdt in dat je van de ene op de andere dag compleet stopt met roken. Voor sommige mensen is dit heel effectief. Zij hebben er baat bij om het roken zomaar uit hun leven te gooien en reageren heel goed op deze tactiek. De kans op terugval is echter groot als dit niet de goede methode is voor jou. Voor die mensen is er een alternatief.

e-sigaretten

Afbouwen kan ook

Afbouwen, dat is de andere manier om er vanaf te komen. Vooral mensen die al sinds heel jong roken vinden het lastig om cold turkey te stoppen. Deze mensen moeten vaak niet alleen afkicken van de nicotine maar ook van de verslaving aan het gebaar, de gewenning. Ze weten niet goed wat ze met hun handen moeten doen en hebben het moeilijk als het gaat om zichzelf staande houden tijdens een feestje, bij een bushalte of op het terras. Die mensen kunnen dan e-sigaretten gebruiken.

Hoe werkt dat?

e-sigaretten

Allereerst ga je afkicken van de nicotine. In de tussentijd rook je alleen de e-sigaret waar je een vloeistof in stopt met verminderde hoeveelheid nicotine. Dit bouw je langzaam af tot je helemaal geen nicotine meer in de vloeistof hebt. Nu kun je langzaamaan beginnen met afkicken van die gewoonte.